Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Cosplay Glosor

Published: söndag 22 maj, 2016

Kigurumi


Det japanska namnet för att ha en heltäckande dräkt. De personer som är uppklädda till en djurfigur, till exempel till Musse Pigg & Co. på Disneyland räknas som en form av Kigurumi. Djurfigureri saknar vanligen heltäckande ansiktsmask och ansiktet (till exempel Musse Piggs) avbildas på Kigurumins stora luva. Kigurumi används oftast av Manba/Ganguro gyarus (Gals) i Japan. Kigurumi används ibland som marknadsföringsknep för att dra uppmärksamhet till affärer och diverse events eller för att underhålla barn.


Dollers


En grupp inom Kigurumi som går ut på att cosplayaren använder sig av masker för att efterlikna en viss figur så mycket som möjligt. I Japan kallas denna stil för Animegao (japanska: "アニメ顔 'animeansikte'?). Dollers använder sig oftast av heltäckande kroppsstrumpor (zentai) för att efterlikna sin figur, och maskerna gör de antingen själva av plast eller köper dem i specialiserade butiker. Maskerna är ganska dyra och görs bara på beställning. Därför är den här yttersta formen av cospley mycket ovanligt utanför Japan.


Crossplay


När en person klär ut sig till en figur av det motsatta könet. Namnet Crossplay är direkt felaktigt och bör inte användas av cosplayare eftersom den motsäger själva grundtanke med cosplay, alltså att ALLA ska kunna cosplaya sin favorit roll, oavsett kön, ålder och så vidare.


Layers


Japanska ordet för "cosplayare", en person som sysslar med cosplay.
Cameko


En förkortning av ”Camera Kozo” eller ”Camera boy”, det vill säga personerna som fotograferar dem som klätt ut sig. I Japan brukar ”Cameko” oftast ge kopior av sina foton till personerna de fotograferat.