Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Harry Potter Kostymer

Romanerna kretsar kring Harry Potter, en föräldralös som upptäcker vid en ålder av elva som han finnas en wizard, som lever i den vanliga världen av icke-magiska, eller såväl Mugglarnas, människor. Hans förmåga kan vara medfödd och sådana barn inbjuds till en skola som lär ut den kompetens som är nödvändig för att lyckas i trollkarlarnas värld. Harry blir en student på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom och det är här de flesta romaner" händelser äga rum. Som Harry utvecklar genom sin tonårstid, han lär sig att övervinna de problem som möter honom: magiskt, sociala och känslomässiga, inklusive ordinarie teenage utmaningar såsom vänskap och tentor, och de större test av förbereder sig för konfrontation som ligger ahead.


varje bok chronicles ett år i Harrys liv med huvudberättelsen ställs in i år 1991-98. Den böcker innehåller också många tillbakablickar, som ofta upplevs av Harry som tittar på minnena av andra karaktärer i en enhet som kallas en Pensieve.


miljö Rowling skapat är helt separat från verkligheten men ändå intimt kopplade till den. Det fantasy landet Narnia är ett alternativt universum och Sagan om ringen" Midgård en mytiska förflutna, trollkarlarnas värld av Harry Potter existerar parallellt med den verkliga världen och innehåller magiska versioner av vanliga element i vardagen. Många av dess institutioner och platser man känner igen, till exempel i London. Det består av en splittrad samling av förbisedda gömda gator, gamla pubar, ensam land timmerhus och avskilda slott som är osynligt för såväl Mugglarnas population.