Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Azu Manga Daioh Kostymer
Azumanga Daioh (japanska: あ ず ま ん が 大王 Hepburn: Azumanga Daioh ?, lit. "Great King Azumanga") är en japansk yonkoma komedi mangaserie skriven och illustrerad av Kiyohiko Azuma, som sändes som en serie i Media 'Dengeki Daioh tidningen mellan 1999 och 2002. Tre ytterligare kapitel publicerades i Shogakukan månads Shonen söndagen i maj 2009 för att fira manga tioårsjubileum. Manga släpptes först på engelska av ADV Manga, och senare återutges av Yen Press.

En TV-anime anpassning titeln Azumanga Daioh: animering producerades av J.C.Staff och sändes i Japan mellan april och september 2002, bestående av 130 fem-minuters segment som sammanställts i 26 episoder. De sammanställda episoder släpptes på DVD och Universal Media Disc (UMDs) av Child Records, och en engelskspråkig version producerades av ADV Films. Före serien, en teatral kort och ett original net animation framställdes också. Flera soundtrack album släpptes, liksom tre Azumanga Daioh videospel.

Både manga och anime har hyllats för sin humor drivs av excentriska tecken, med Azuma hyllad som en "mästare i fyra-panel formen" för både hans konst stil och komisk timing.