Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Dead or Alive Kostymer
Dead or Alive (japanska: デッドオアアライブ Hepburn: Deddo oa Araibu) är ett fightingspel och den första posten i den långkörande Dead or Alive-serien. Det släpptes 1996 i arkadhallarna, följt av hamnar för Sega Saturn 1997 (endast i Japan) och Sony PlayStation under 1998 (alla regioner).
spelet Dead or Alive var unik för sin tid i sin debut på grund av att det finns olika val i spelet än andra 3D-fighting spel (åtminstone på den tiden).


dess mest kännetecken är dess hastighet och motverka system. Dead or Alive lägga vikt på hastighet, och förlitade sig mer på enkla kommandon och reaktionstid. Dessutom motverka system var den första i fighting-genren att använda olika kommandon som motsvarade varje typ av attack. Det finns två typer av innehar en offensiv Håll (OH) och en defensiv Håll (DH). Den sistnämnda utförs genom att hålla tillbaka eller framåt på styrplattan tillsammans med väktare input till antingen tvinga bort eller räknare -Skada en opponent.


Spelet introducerade även ett miljösystem i "riskområden" som omger de yttre kanterna av kamparenan (beroende på alternativ, den kan också helt förbrukar den) och kan skicka ett tecken i luften så att motståndare kan utföra jonglering luft combo, men detta kan undvikas med en Ukemi (defensiva rulle).