Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Clannad Kostymer

Clannad (ク ラ ナ ド Kuranado?) Är en japansk visuell roman utvecklats av Key och släpptes den 28 april 2004 för Windows-datorer. Medan båda Keys två första tidigare verk, Kanon och Air, hade släppts först som vuxna spel och sedan censure för den yngre marknaden, var Clannad släpptes med en rating för alla åldrar. Det var senare portas till PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3 och PlayStation Vita konsoler. En engelsk version för Windows släpptes på Steam av Sekai Project 2015.

Berättelsen följer livet av Tomoya Okazaki. I den första berättelsebågen, som kallas skola liv, är han en high school brotts som möter många människor i sin sista året i skolan, däribland fem flickor, och hjälper till att lösa sina egna problem. Den andra berättelsen båge, uppkallad efter Story, följer sitt liv som en vuxen efter examen från skolan. Spelet av Clannad följer en förgrening tomt linje som erbjuder ett antal alternativa scenarier med val och kurser för interaktion dialog med fokus på spelarens karaktär interaktioner med olika icke-spelbara karaktärer.

Spelet rankades som den bäst säljande PC-spel som säljs i Japan för tiden för dess release, och kart i de nationella topp 50 flera gånger efteråt. Key fortsatte med att producera en vuxen spin-off med titeln Tomoyo Efter: Livet är underbart i november 2005, som expanderat på scenariot med Tomoyo Sakagami, en av de fem hjältinnor från Clannad.

Clannad har gjort flera övergångar till andra medier. Det har varit fyra manga anpassningar som publicerats av ASCII Media Works, Flex Comix, Fujimi Shobo och Jive. Komiska antologier, ljus romaner och konstböcker har också publicerats, som har ljud dramer och flera album av musik. En animerad film av Toei Animation släpptes i september 2007, följt av två TV-animeserien inklusive två original video animation (OVA) episoder av Kyoto Animation producerade mellan 2007 och 2009. Både animeserien och deras medföljande OVAs är licensierade av Sentai Filmworks och var släpptes i Nordamerika under 2009. De animerade anpassningar har fått höga försäljningssiffror i Japan samt kritik utomlands.