Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Shrek Kostymer


Shrek - Gingerbread Man Adult kostym
Skr1,672  Skr786
53% mindre

Shrek Deluxe Adult kostym
Skr1,756  Skr832
53% mindre


Shrek The Third Fiona Adult kostym
Skr1,533  Skr740
52% mindreShrek är en 2001 amerikanska dator-animerad fantasy komedi film producerad av PDI/DreamWorks, släpptes av DreamWorks Pictures, regisserad av Andrew Adamson och Vicky Jenson, med röster av Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow. Det är löst baserat på William Steig 1990 saga bild boken Shrek!, och något fungerar som en parodi film, riktad mot andra filmer anpassade för olika barns fantasier (främst tecknade Disney-filmer). filmen gjort avsevärda användning av populär musik; soundtracket innehåller musik av Smash mun, ålar, Joan Jett, till evangelister, Jason Wade, Baha män och John Cale (som täcker Leonard Cohen).


rättigheterna till böckerna var ursprungligen köpte av Steven Spielberg 1991, innan den grundandet av DreamWorks, när han tänkte på att göra ett traditionellt animerade filmen baserad på boken, men John H. Williams övertygade honom att föra filmen till DreamWorks 1994, då studion grundades, och filmen lades snabbt till aktiv utveckling av Jeffrey Katzenberg Efter att rättigheterna har köpts av studio 1995. Shrek ursprungligen skådespelare Chris Farley att göra rösten till titelkaraktären, inspelning 80 % -90 % av hans dialog. Men eftersom Farley dog 1997 innan han kunde avsluta, Mike Myers lades i att arbeta för den här karaktären, som efter hans första inspelning bestämde sig för att spela in sin röst i en skotsk accent. Filmen var också ursprungligen planerat att vara motion-capture, men efter dåliga resultat, studio beslutat att få PDI att hjälpa Shrek får sin slutliga dator-animerad look.


tjänar $484,4 miljoner i hela världen box office, filmen var en kritisk och kommersiell framgång. Shrek också fått stöd från livsmedelskedjan såsom Baskin-Robbins (främja filmens DVD-utgåva) och Burger King det var prisad som en animerad film som förtjänar en vuxen intresse, med många vuxna-orienterade skämt och teman men en enkel nog en täppa; en komplott och humor för att tilltala barn. Shrek vann första någonsin Academy Award for Best Animated Feature och nominerades för en Oscar för bästa Anpassat manus. Filmen var också nominerad till sex BAFTA-utmärkelser, inklusive det BAFTA Award för bästa manliga skådespelare i en stödjande roll för Eddie Murphy för hans röst-över prestanda som åsnan, och vann en BAFTA-utmärkelse för bästa bearbetade manus. filmens viktigaste (och titeln) karaktär tilldelades sin egen stjärna på Hollywood Walk of Fame i maj 2010.


Shrek etablerade DreamWorks Animation som det främsta konkurrent till Pixar i området har film animation, särskilt i datoranimering. filmens framgång fick DreamWorks att skapa tre uppföljare, Shrek 2 och Shrek den tredje, och Shrek Forever efter två holiday specials, Shrek hallarna och skrämde Shrekless, och en spin-off filmen, Mästerkatten i stövlar. en femte film, planerade som den sista i serien, avbröts under 2009 med nyheten att den fjärde filmen skulle sluta serien. filmens framgång också inspirerat andra varor, såsom tv-spel, musik och även en serietidning av Dark Horse Comics.