Gratis Frakt!
OVER Skr1,965
 

Sweeney Todd Kostymer


Sweeney Todd Mrs Lovett Vuxen Kostym
Skr1,519  Skr693
54% mindre

Sweeney Todd Deluxe Adult kostym
Skr1,812  Skr786
57% mindreSweeney Todd är en påhittad karaktär som dök upp för första gången som mördaren av den viktorianska penny fruktansvärda strängen av Pearls (1846- 1847). 1979, han infördes som en antihjälte i musikalen Sweeney Todd: The Demon Barber på Fleet Street och dess 2007 filmatiseringen av det samma namnet. hävdar att Sweeney Todd var en historisk person är starkt ifrågasatts av forskare, även om möjligt legendariska prototyper exist.


i den ursprungliga versionen av berättelsen, Todd är en frisör som sänder sina offer genom att dra i en spak som sitter de i sin frisör stol. Hans offer faller baklänges ner en fallucka i källaren i sin butik, i allmänhet orsakar dem att bryta sin hals eller skallar. i fall de är levande, Todd går till källaren och "puts dem" (skärning halsar med hans raka razor). i vissa anpassningar, mörda omvända processen med Todd skärnings- hans kunder halsen före avsändandet dem i källaren via den roterande falluckan. Efter Todd har berövat sin döda offren för deras varor, Mrs. Lovett, hans partner i brott (i vissa senare versioner, hans vän och/eller lover), hjälper honom med att avsätta de organ genom bakning deras kropp in i kött pajer och sälja dem till intet ont anande kunder av hennes paj shop. Todd's barber shop ligger på 186 Fleet Street, London, intill St. Dunstan's Church, och är ansluten till Mrs Lovett's paj shop i närheten runt gården med hjälp av en underjordisk passage. i de flesta versioner av historien, han och Mrs Lovett hyra en stackars föräldralös pojke, Tobias ragg, att tjäna pajer till customers.


sagan blev en häftklammer av viktoriansk melodrama. Senare den var föremål för en 1959 balett av engelska kompositören Sir Malcolm Arnold, 1979, en Tony award-winning Broadway musikal av Stephen Sondheim. Sweeney Todd har också varit med i flera filmer, den senaste var 2007 musikal film, regisserad av Tim Burton med Johnny Depp, baserat på 1979 års musical.